Com puc ajudar el meu fill a consolidar el que fa a la classe d'anglès?

Julie ByrneJulie Byrne | Cap d'estudis de nens i joves, IH Mataró

Quote Si el nen veu que per als pares és molt important, també ho será per a ell Quote


Els nens troben molt important l'interès que els pares demostren vers les seves activitats, ja sigui futbol, música, anglès o qualsevol altra afició... almenys fins que són adolescents.

Per tal de mostrar aquest interès quan l'activitat és un altre idioma, els pares poden fer el següent:

  • Informar-se sobre els continguts del curs i els objectius del professor.
  • Confiar en el mètode del professor.
  • Tenir expectatives realistes. Entendre que el nen assimila molta informació que, tot i així, encara no sap fer servir. No s'ha de pensar que perquè un nen comença de molt petit a aprendre, al cap de res ja parlarà fluidament un idioma. Aconseguir això porta també el seu temps.
  • Fer-li preguntes específiques sobre la lliçó del dia ("quina cançó has fet avui a classe?" o "de què tracta la fotocòpia que portes avui?", per exemple). Si només se li pregunta que ha fet avui a classe, probablement la resposta serà que no ha fet res (ha fet tantes coses que no sap ni per on començar, i amb un res acaba abans) i els pares pensen llavors que tiren els diners per la finestra.
  • Preguntar-li pels deures, quan el nen és més gran. Encara que els pares no hagin après l'idioma que estudia el seu fill, podran saber si ho fa amb cura i es faran una idea de com li va a la classe.
  • Mantenir una actitud positiva envers l'idioma. Si el nen veu que per als pares és molt important, també ho será per a ell.

Si els pares fan tot això, el nen sentirà que el que fa és valuós i això, sense cap mena de dubte, potenciarà el seu rendiment.

Articles relacionats