Brain Training

Dennis AkersDennis Akers | Director, IH Mataró

Quote Els fabricants de joguines japonesos NO són els inventors d'aquesta idea Quote


Hi ha una màxima molt simple sobre el nostre cervell: "Si no l'utilitzes, el perds!" Podria semblar que la idea "d'exercitar el cervell" és una nova invenció dels fabricants de joguines electròniques japonesos per vendre més!

Tanmateix, els fabricants de joguines japonesos NO són els inventors d'aquesta idea –senzillament ho han agafat del camp de la psicologia moderna que investiga com treballen els nostres cervells.

Els fets són interessants. Pràcticament el 90% del que sabem sobre el funcionament del cervell humà s'ha descobert en els últims 10 o 20 anys amb la invenció de les màquines d'escaneig cerebral, comunes actualment als hospitals dels països desenvolupats. Sembla que utilitzem només una petita part del potencial dels nostres cervells i, encara més important, sembla també que és l'únic òrgan que augmenta mitjançant l'ús. Com més s'utilitza, sia per adquirir coneixements o per desenvolupar creativitat, més capacitat memorística es forma. Com més capacitat memorística es forma, més fàcil és recordar informació adquirida prèviament, i, el més important, formar noves idees i nous conceptes. Per tant, podem, de fet, "engrandir" el nostre cervell. 

Un altre fet també molt important és que cada individu té un cervell únic. Ningú d'aquest món té un cervell com el teu i el teu cervell no és el mateix ara que quan has començat a llegir aquesta columna. A més, cada pensament que tens té un efecte químic i físic en el teu cervell. Literalment l"engrandeix" d'una manera que pot ser mesurada per una màquina.

Igualment, es dóna també el fet contrari. Si no exercites el teu cervell, les connexions prèviament fetes entre les diferents parts del cervell cauen en desús! Per tant, és veritat que "si no l'utilitzes, el perds."

Tots necessitem "exercitar el cervell"!

Articles relacionats