Més Brain Training

Dennis AkersDennis Akers | Director d'IH Mataró

Tots sabem que els bons atletes si volen estar en forma han de tenir cura del seu cos. Això implica menjar bé, dormir bé i entrenar força. De la mateixa manera els que volen tenir una ment en forma han de tenir cura del seu cervell. I això implica molt més que fer servir jocs electrònics japonesos.

Pots millorar el teu "poder mental" de la següent manera:

  • Dorm moltíssim. El teu cervell necessita temps per ordenar la informació que li ha arribat durant el dia.
  • Beu molta aigua. Aquesta beguda ajuda a conduir els senyals elèctrics al teu cervell i accelera l'aprenentatge un 30%. La deshidratació, en canvi, porta maldecaps i cansament. S'ha de tenir en compte que aigua no significa te, cafè o begudes amb cola. Aquests líquids tenen molta cafeïna, una substància que provoca deshidratació al cervell.
  • Segueix una dieta equilibrada. El peix i la verdura verda són grans aliats del cervell! Evita menjar massa xocolata, sucre, midó, aliments amb additius i, és clar, alcohol. Aquest últim és dolent per al teu cervell i interfereix amb els missatges que passen d'una cel·lula cerebral a una altra. També necessitaràs molta vitamina B.
  • Fes força exercici. El teu cervell és un òrgan amb gana i utilitza fins al 25% de l'oxigen i el subministrament sanguini i, en canvi, només representa el 3% del pes del teu cos. L'exercici aeròbic regular és ideal i, a més, millora l'estat d'ànim i redueix l'estrès.
  • Fes exercicis de relaxació. Les emocions són realment importants. No aprendràs gaire si estàs estressat, enfadat o cansat. El teu cervell aprèn millor quan et sents feliç o entusiasta.

I, és clar, fer servir jocs electrònics japonesos també t'ajudarà. Encara que només si segueixes almenys algunes de les idees esmentades podràs veure un real millorament en el teu "“poder cerebral"!

Articles relacionats