Més informació sobre el nostre cervell

Dennis AkersDennis Akers | Director d'IH Mataró

This page in English English

Saps que el cervell està dividit en tres parts principals?

La primera part és el que s'anomena cervell "rèptil". És troba ben endins del cap, damunt de la medul.la espinal, just a sobre el coll. Controla les funcions primitives. No te n'adones del que fa el cervell rèptil però treballa les 24 hores del dia per fer que respiris. També fa que el teu cor bategui i que el teu sistema digestiu funcioni. Quan t'enfades molt el teu cervell rèptil et domina! I quan t'atreu algú també! Això és el cervell rèptil.

La segona part és el sistema límbic. Et trobes aquesta part entaforada al bell mig del cervell. Com el cas del cervell rèptil, no ets conscient del que fa, tot i que la seva tasca és molt important: dirigeix les emocions i s'encarrega de la memòria. Probablement, el que anomenen "amor" està localitzat aquí.

La tercera part del cervell s'anomena Neocòrtex, la part arrugada de l'exterior del cervell. El Neocòrtex crea tots els teus pensaments i pot parlar a les dues altres parts per tu. Per exemple, pot escoltar el sistema límbic per ajudar-te a reconèixer el que sents. Llavors, cercarà les paraules correctes per tal que puguis expressar la teva emoció a algú altre. El Neocòrtex també farà que el teu cos es mogui quan la situació ho requereixi. És la part més evolucionada del cervell i és la que ens fa diferents dels altres animals.

Tot això és una descripció molt simple de com treballa el cervell humà. És fàcil de comprendre, però cal recordar que és un retrat extremadament bàsic de la peça més complicada de la natura!