Yes, you can!

Julie ByrneJulie Byrne | Cap d'estudis de nens i joves, IH Mataró

La millor manera d'aprendre un idioma és anar al país on es parla a fer-hi un curs i a comunicar-se amb la gent d'allà. S'anomena immersió i és el que més s'assembla a com aprenem la nostra llengua materna.

Si això no és factible, es pot optar per fer un curs a prop de casa amb un professor nadiu, una mena de petita immersió.  Immersió perquè la professora o professor sovint no parla la llengua de l'alumne – o només una mica – i ha d'haver-hi un esforç per part de tothom per entendre's. L'estudiant ha de demostrar de tenir molta paciència i conscienciar-se que estudia l'anglès mitjançant l'anglès. És clar que quan el professor parla la llengua de l'alumne, tot sembla més fàcil. Però s'aprèn més lentament i no sembla que se n'acabi de saber mai. És com voler aprendre a nedar sense llançar-se a l'aigua!

Amb un professor nadiu, l'alumne al principi no entén res. El mateix li passaria si anés a l'estranger. Tanmateix, de mica en mica, a base d'esforç i resistència (això implica venir a classe i fer els deures), comença a captar el sentit de les frases, primer de les senzilles, després de les complicades, i més tard ja pot parlar de temes quotidians. I abans que se n'adoni, ja ha aconseguit una bona base per poder conversar fluïdament en anglès!

Teòricament, l'aprenentatge dels estudis que costen grans esforços esdevé més sòlid, ja que es valora molt més.

Així doncs, no t'ho pensis més i tira-t'hi de cap!

Articles relacionats