Inici IH Tarragona

+34 977 23 4004 | ihtarragona@tar.ihes.com

Català | English | Español

Exàmens de Cambridge

Roman amphitheatre Tarragona

Image: Tarragona's Roman amphitheatre. Photo credit: Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Costa Daurada (c) Alberich Fotògrafs

La ciutat de Tarragona

Majestuosament situada damunt un turó, i cara al mar, Tarragona és una ciutat històrica. Els primers pobladors que s'hi coneixen van ser el poble íber, seguit pels cartaginesos; més tard Tarragona va ser utilitzada com a punt bàsic i clau en la conquesta de la peninsula per part dels romans.

La Tarraco romana es va constituïr com la capital de la provincia ibérica més a l'est de l'Imperi Romà, el que va suposar la construcció de varis temples i monuments per tota la ciutat. D'entre els monuments més impressionants hi destaquen el Passeig Arqueològic amb els murs de les muralles romanes, l'Amfiteatre (foto, esquerra) i l'Aqüeducte (Pont del Diable).

Actualment, Tarragona poseeix un dels ports marítims més importants del païs. No és, només, un important port comercial, mercantil i industrial, ja que fa un temps es va inagurar el Port Esportiu, amb zona d'ancoratge per iots privats i zona lúdica, on el visitant pot gaudir d'un ampli ventall de locals d'esbarjo i restaurants.

Al llarg de la costa que voreja la ciutat, peró, també hi podem trobar boniques platges, com la Arrabassada i la Platja Llarga, reconegudes inclús per la seva qualitat i bellesa.

Tarragona celebra una de les seves festes locals al mes de Setembre, Sta. Tecla, durant la qual s'hi desenvolupen gran quantitat d'activitats: esdeveniments culturals, concerts a l'aire lliure, exhibicions de focs d'artifici..., que han permés reconèixer, a molts nivells, el caràcter festiu i acollidor de la ciutat.