Inici IH Terrassa

+34 93 788 84 62 | ihterrassa@ter.ihes.com

Català | English | Español

Exàmens de Cambridge

La ciutat de Terrassa

TerrassaSituada al peu del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i envoltada d'un paisatge de boscos i muntanyes, Terrassa és una de les grans ciutats catalanes que vàren protagonitzar la Revolució Industrial del segle XIX, però actualment és molt més que una ciutat industrial, és una ciutat amb una intensa activitat cultural, la capital catalana del Jazz.

Aquest antic municipi romà, llar de la diócesi d'Egara del segle V, té un ric patrimoni arquitectònic que inclou esglésies visigodes i romàniques de gran interès. El Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere (Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria) tenen elements dels segles VI i VII, combinats posteriorment amb modificacions pre-romàniques, gòtiques i barroques.

TerrassaLa Terrassa medieval ha deixat en el centre de la seva ciutat molts altres monuments importants, com La Torre del Palau i La Cartoixa en el parc de Vallparadís. L'estètica modernista de l'última part del segle XIX fins a principis del segle XX ha deixat un patrimoni artístic que inclou cases de la burgesia, fàbriques i edificis públics.

La Terrassa d'avui dia és una ciutat activa amb una àmplia oferta cultural i d'oci molt dinàmica amb moltes places i zones verdes per a les relacions ciutadanes.

Alguns llocs i esdeveniments importants:

  • Una temporada anual de dansa, música i teatre, amb grups locals i internacionals.
  • La cavalcada dels Reis Mags per a portar caramels i regals a tots els nens.
  • L'arribada del Carnestoltes amb una rua de moltes comparses i individuals disfressats.
  • Concerts regulars a La nova Jazz Cava i un festival de jazz cada març des de 1982. Amb la intenció de fer arribar el jazz a un públic més ampli, hi ha concerts gratuïts a l'aire lliure durant els caps de setmana del festival.
  • La Fira Modernista cada maig. Aquesta fira és interessant per als visitants per què poden viatjar en el temps i reviure un cap de setmana en la Terrassa de fa 100 anys.
  • La Festa Major el primer cap de setmana de juliol. La festa dura 6 dies i ofereix una varietat d'activitats culturals i esportives per a tots els gustos i edats.
  • Exhibicions castelleres. A Terrassa hi ha dues colles castelleres, Els Minyons de Terrassa i els Castellers, que formen part de la tradició popular catalana.
  • 5 universitats amb centres a Terrassa amb una oferta extensiva d'estudis que inclou tecnologia, ciència, imatge, salut, informàtica, direcció d'empreses etc.
  • L'escola de cinema, ESCAC, amb diversos cursos en producció, direcció i fotografia.

Més informació

Oficina de Turisme
Raval de Montserrat, 14
08221 Terrassa
Tel. 93 739 70 19
Fax 93 739 70 63
Email: turisme@terrassa.cat

L'Ajuntament
terrassa.cat

Transport public
www.tmesa.com

Trens: Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies RENFE
fgc.es
renfe.es

Museu de Terrassa
terrassa.cat

Campus Universitari
terrassa.upc.edu

See also

Terrassa, according to Jack's Level 8 class